De bezichtiging: tips & tricks!

De bezichtiging: tips & tricks!

Is dat ene leuk huis in het Zuid Limburgse Heuvelland in verkoop gekomen? Dan wil je deze woning natuurlijk gaan bezichtigen. Tijdens zo’n bezichtiging zijn er  veel zaken waar je op moet letten. Om te voorkomen dat je iets vergeet, is dit lijstje speciaal voor jou gemaakt. Met deze tips van Dionne makelaars kom jij goed voor de dag tijdens de bezichtiging!

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dus dat je de beschikbare verkoopinformatie goed hebt doorgenomen, zodat je al een goed beeld hebt van wat je gaat bekijken. Als je de info aandachtig doorleest weet je beter of dit huis echt een kanshebber is (en dus ook of een bezichtiging wel zinvol is). En net zo belangrijk, weet aan welke punten je ideale woning moet voldoen en schrijf dit op, zodat je een checklist hebt tijdens de bezichtiging. Wil je bijvoorbeeld een keuken en badkamer waar je niks aan hoeft te doen, let er dan op of deze nog in goede staat zijn. Heb je vooraf al vragen, noteer deze zodat je ze tijdens de bezichtiging kunt stellen aan de verkoopmakelaar. Neem ook een tablet of notitieboekje mee, zodat je direct je bevindingen kunt noteren. Zo voorkom je dat je achteraf belangrijke details vergeten bent. En ook net zo belangrijk, zorg dat je alvast een keer in gesprek gaat met een hypotheekadviseur, zo voorkom je dat je naar woningen gaat kijken die eigenlijk helemaal niet in je budget vallen.

De locatie en buurt

Als de woning eenmaal van jou is, kun je van binnen veel verbouwen en veranderen aan je woning om het helemaal naar je zin te maken. Waar het huis zich bevindt, verander je echter niet. Denk daarom ook aan de omgeving, wil je een rustige buurt of houd je juist van wat meer leven om je heen? Houd rekening met je dagelijkse woon-werk reistijd en de afstand tot voorzieningen zoals supermarkten, scholen en openbaar vervoer. Loop ook eens een rondje door de buurt om de sfeer van de omgeving te proeven, dit kun je ook prima al doen vóór de bezichtiging. Het Limburgse heuvelland kent vele prachtige locaties, maar waar voel jij je het meeste thuis? Is dat een grotere kern met alle voorzieningen of een kleiner dorp met veel charme? Of zoek je juist dat ene unieke plekje in het buitengebied dat het op-en-top Limburg gevoel geeft?

Wat is je gevoel bij het huis?

Beeld je eens in dat je in dit huis woont en denk je eens in of dit een plek is waar je je thuis kunt voelen. Laat je daarbij niet afleiden door de meubels die er nu staan of zaken die je al wilt vervangen. Is dit het huis waar jij met heel veel plezier kunt wonen? Zijn de afmetingen van woonkamer en keuken naar wens? Zijn er voldoende slaapkamers? Hoe is de afwerking van de woning? Ben je bereid om nog te klussen en zo ja, hoeveel kluswerk kun je aan? Kortom, voel aan of jij die befaamde klik met het huis hebt.

Bouwkundig

Zie je scheuren of vochtplekken, vraag de makelaar dan naar de oorzaak van mogelijke gebreken. De staat van de fundering is met het blote oog niet altijd te zien. Als je echt interesse hebt in het kopen van de woning, is het daarom vaak aan te raden een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Deze kun je bij het plaatsen van je bod ook opnemen als ontbindende voorwaarde. Zo voorkom je dat je ineens wordt verrast met bijvoorbeeld hoge herstelkosten.

Samen zie je meer dan alleen

Er is dus veel om op te letten tijdens de bezichtiging. Wil je door je roze bril niets over het hoofd zien, dan is het goed om iemand mee te vragen naar de bezichtiging. Of schakel een expert in: een aankoopmakelaar weet precies waar hij of zij op moet letten en kan jou daarom het beste adviseren. Natuurlijk kunnen wij je in het hele aankooptraject begeleiden als aankoopmakelaar. We bieden maatwerk aan dat je naar keuze kunt afnemen, van zoekopdracht tot bezichtigen en van onderhandelen tot afhandelen. Zo bepaal je zelf wat je wel en niet door ons wilt laten doen. Een ding weten wij zeker, wij maken de aankoop van je nieuwe woning in Zuid Limburg tot een zorgeloos traject!

15 april 2021
Meer informatie?
Deel artikel:

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Belangrijke en leuke berichten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en zit eersterangs bij nieuwe info!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volg ons voor het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van leuke huizen en ontwikkelingen bij Dionne makelaars. We delen regelmatig over ons werk en aanbod!

  • Ik heb interesse in deze woning.

    Leuk dat je geïnteresseerd bent in deze woning! Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WhatsApp