Dionne’s tips voor de beste verkoop van je huis!

Dionne’s tips voor de beste verkoop van je huis!

Overweeg jij om je huis binnenkort te gaan verkopen? Dan kun je vast wel wat advies gebruiken over wat er nu écht belangrijk is om het beste verkoopresultaat te bereiken. Wij geven je graag een aantal insider tips om het verkoopproces tot een echt succes te maken. Dus, doe je voordeel met dit lijstje:

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Tja het klinkt misschien als een dooddoener, maar niks is minder waar. Als je gaat verkopen is het echt belangrijk om alle zaken goed voorbereid te hebben, zodat het verkoopproces daarna soepel blijft lopen. En wat bedoelen we dan? Alle documentatie moet verzameld en ingevuld zijn, denk aan de vragenlijst, lijst van zaken, energielabel etc. Waarom? Als jij een serieus bod wilt ontvangen van een kandidaat, dan mag hij of zij toch ook van jouw verwachten dat jij vooraf complete documentatie kunt verstrekken.
 2. Deze zie je vast wel aankomen: een gelikte presentatie is de allerbelangrijkste binnenkomer in het verkooptraject. Begin alvast door zelf nog eens met kritische blik door je huis te lopen. Er zijn vast een boel spullen die je alvast kunt opruimen, bedenk nu wat je nog mee gaat verhuizen en wat niet. Aan de slag dus! Wij kijken vervolgens ook met je mee naar de klusjes die er wel of niet gedaan moeten worden. En dat is heel verschillend, de ene keer is het juist lonend om nog iets te doen en de andere keer niet. Globaal genomen geldt er meestal dat het zinvol is om kleine zaken nog even op te frissen, maar grote zaken (zoals bijvoorbeeld een keuken of badkamer vernieuwen) niet meer. En het is zeker niet de bedoeling om onvolkomenheden van je huis te verstoppen. Ziet alles er spik en span uit? Dan komt de fotografe direct om een sprekende fotoreportage te maken.
 3. En dan natuurlijk die prijsstelling, dat vinden jullie vast ook een belangrijk item (en terecht). Wij geven je vooraf natuurlijk een vrijblijvend verkoopadvies. Daarna stemmen we samen af wat de vraagprijs definitief gaat worden. De woningmarkt is op dit moment natuurlijk oververhit, je zou bijna denken dat je iedere prijs de markt in kunt “gooien”. Toch is dat niet het geval, wij zorgen voor een realistische blik én een prijsstelling waar je echt succes mee kunt behalen.
 4. Nog een andere tip tussendoor: als jij samen met ons de verkoop aan het voorbereiden bent, ga dit dan niet alvast op social media aankondigen. Het zorg voor verwarring bij kijkers (huh is dat huis nu wel of niet te koop) en het momentum van de eerste publicatie is eigenlijk al een beetje weg. Zullen we de eerste publicatie samen doen? Dat ziet er wel zo strak uit!
 5. OK: we zijn startklaar en gaan de markt op, het startsein is gegeven. Zullen we dan samen gebruik maken van onze netwerken? Jij kunt zeker een handje helpen door je hele familie en vriendenkring het huis te laten delen op social media. Hoe meer bekendheid, hoe beter!
 6. Wij organiseren vervolgens de bezichtigingsdagen, en daar hoef jij verder niks aan te doen. Misschien is het wel een mooi moment om even een paar daagjes weg te gaan. Jij lekker genieten van een cocktail aan het strand, wij doen ondertussen het werk. En je hoeft tussendoor niet weer iedere keer je huis op te ruimen. Lukt je dat niet? Organiseer dan wel alvast een andere locatie waar je twee of drie dagen kunt verblijven. Want ja, het is echt waar, wij bivakkeren even in je huis.
 7. En dan die bezichtigingen, wat moet je doen om je huis te laten shinen? De entree is het eerste wat kijkers zien, zorg er voor dat deze netjes is. Het is handig als de kapstok voor 90% leeg is. En zorg dat er bij iedere buitendeur een deurmat ligt, kandidaten vegen graag hun voeten bij binnenkomst.
 8. Zorg er voor dat persoonlijke spullen opgeruimd zijn, denk aan persoonlijke foto’s, belangrijke documenten, post etc. Kijkers worden er alleen maar door afgeleid en zo bescherm je je eigen privacy.
 9. Maak je huis zo neutraal mogelijk, maar zorg wel dat het sfeer blijft houden. Het hoeft zeker niet steriel te zijn. Simpel voorbeeld: ruim je tandenborstel op want dat zien we nu eenmaal liever niet van een ander.
 10. Je hoeft echt geen appeltaart of cake te gaan bakken, dat voert veel te ver. Zorg wel voor een bloemetje of een schaal vers fruit op tafel. En is het wat regenachtig buiten? Zet dan wat kaarsjes her en der klaar, wij steken ze zeker aan. Is het juist stralend weer? Leg dan de tuinkussens klaar, dat is wel zo gezellig in de tuin.
 11. Heb je een huisdier? Dan is het wel belangrijk om deze ergens anders onder te brengen. Sommige kijkers vinden dit niet prettig. Probeer ook te voorkomen dat je honden- of kattenlucht in huis ruikt.
 12. We snappen heel goed dat je bergzolder of garage nog steeds nodig is als bergruimte, dat is ook heel logisch. Zorg er wel voor dat je spullen netjes geordend zijn en dat de ruimte toegankelijk is.
 13. Parkeer geen eigen auto’s op de oprit of recht voor de deur. Het is wel zo fijn als de kijkers makkelijk kunnen parkeren.
 14. Ook nog een leuke: zet de radio aan (natuurlijk op een laag volume). Het is fijn als er niet zo’n doodse stilte hangt, dus een achtergrondmuziekje is van harte welkom.
 15. Tenslotte, hebben we overeenstemming bereikt met een kandidaat koper? Maak het nog niet direct wereldkundig en wacht even tot dat de koopovereenkomst daadwerkelijk getekend is. Er is dan immers pas sprake van koop.

Nou, dit lijstje is toch een mooie input om van de verkoop van je huis een echt succes te maken. Wij kennen de kneepjes van het vak en zijn er van overtuigd dat juist de kleine details het verschil maken. Wil je concreet weten wat wij voor de verkoop van jouw huis kunnen betekenen? We komen graag een keer vrijblijvend bij je langs voor een verkoopadvies!

Gratis waardebepaling

 • Ik wil een gratis waardebepaling aanvragen

  Leuk, we helpen je graag om jouw woning op waarde te schatten. Vul hieronder je gegevens in en je hoort zo snel mogelijk van ons.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
27 oktober 2021
Meer informatie?
Deel artikel:

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Belangrijke en leuke berichten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en zit eersterangs bij nieuwe info!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volg ons voor het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van leuke huizen en ontwikkelingen bij Dionne makelaars. We delen regelmatig over ons werk en aanbod!

 • Ik heb interesse in deze woning.

  Leuk dat je geïnteresseerd bent in deze woning! Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WhatsApp