Een terugblik naar 2020

De laatste uren van 2020 tikken weg, een mooi moment om achter mijn bureau nog even terug te kijken naar het afgelopen jaar. Want wat was het een bizar jaar. Natuurlijk werden al onze levens op zijn kop gezet door corona, we denken vooral aan de mensen die met dit rotvirus te kampen hebben gehad of zelfs dierbaren hebben verloren. Maar ook denk ik dan steeds weer aan al die collega ondernemers die hun business zagen stilvallen. Dagelijks ben ik me er van bewust van geweest hoe dankbaar ik mag zijn dat wij “gewoon” mogen werken. En dat hebben we gedaan, we zijn keihard aan de slag geweest voor al onze opdrachtgevers. Week in, week uit mochten we mooie opdrachten vervullen.

Maar liefst 65 woningen hebben we verkocht, van leuke starterswoning tot prachtige vakwerkobjecten. Daar zijn we goed in, ieder verkooptraject is uniek en we laten niet los tot de overdracht heeft plaatsgevonden. Bizar was natuurlijk de overspannen woningmarkt, tientallen kandidaten voor één huis, de vraagprijs is bijna standaard een vanaf prijs geworden, biedingsprocedures en ga zo maar door. Steeds weer zochten wij het beste resultaat voor onze verkoper, maar we houden ook oog voor de koper. We jagen kandidaten niet in een half uur door een huis heen, maar nemen tijd voor een bezichtiging. We bieden ruimte voor vragen en tijd om na te denken. Bovenal is heldere communicatie een sleutelwoord gebleken. Het resultaat: tevreden verkopers en kopers, en daar doen we het voor. Maar ook onze andere diensten vonden gretige aftrek. Steeds meer woningzoekers wisten ons te vinden voor aankoopbegeleiding. Juist in 2020 bleek het kopen van een huis een stressvolle aangelegenheid. Radeloze mensen klopten bij ons aan, gelukkig hebben we velen kunnen helpen. Van heel gerichte zoekopdrachten tot ondersteuning bij biedingsprocedures. En ja, er waren ook een aantal dossiers waar we nog eens ouderwets hebben kunnen onderhandelen om zodoende een behoorlijk lagere koopprijs te realiseren. Het is goed te zien dat steeds meer mensen inzien dat het wel zo slim is om zo’n belangrijke aankoop in je leven te laten begeleiden door een professional. Wij vinden het heerlijk om als aankoopmakelaar op te treden, het is ontzettend fijn om opdrachtgevers te kunnen ontzorgen. Minder zichtbaar, maar ook een belangrijk onderdeel van ons vak is taxeren. Wekelijks stellen wij diverse taxatierapporten op, veelal voor financiering maar natuurlijk ook voor andere doeleinden zoals bijvoorbeeld verdeling. Taxeren verlangd een kritisch oog en grote nauwkeurigheid, maar ook marktgevoel en vaak snelheid. Ik ben er trots op dat wij twee gecertificeerde taxateurs in huis hebben. We zien om ons heen collega’s die stoppen met dit werk, de al maar hogere eisen vormen steeds meer een belemmering. Wij zien het als een verrijking van ons vak, het houdt ons scherp en we bewijzen daarmee echt kwaliteit te bieden.

2020 was ook het jaar van het nieuwe jasje voor ons bedrijf. In april maakten we de switch van Mertens Makelaardij naar Dionne makelaars. Een stap waarmee een wens in vervulling ging, ons mooie bedrijf klaar maken voor de toekomst. En we hebben er geen seconde spijt van gehad, al die positieve reacties op onze nieuwe naam en de geslaagde nieuwe huisstijl. Veel complimenten over onze mooie nieuwe locatie. En we gaan door, er borrelen al weer heel veel nieuwe ideeën voor 2021. Tot slot ben ik bijzonder trots op de waardering die onze klanten voor ons hebben. Het gemiddelde cijfer voor onze diensten is een 9.3! En stiekem zien we ook dat we de meeste beoordelingen in de regio mogen ontvangen. Lees zeker eens terug op bijvoorbeeld Funda wat onze opdrachtgevers van ons vinden, dat is voor ons echt de kers op de taart. Nou,het blijkt, hier zit een heel tevreden makelaar achter haar bureau en daar zijn we dus ontzettend dankbaar voor in deze tijden. We kijken uit naar het nieuwe jaar, we bruisen van de energie om voor jullie aan de slag te gaan. Mogen we snel eens koffie komen drinken? Natuurlijk wensen we jullie alle goeds voor 2021 toe met hopelijk de vervulling van al jullie woondromen, en bovenal vooral gezondheid!

Proost op 2021! Dionne

31 december 2020
Meer informatie?
Deel artikel:

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Belangrijke en leuke berichten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en zit eersterangs bij nieuwe info!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volg ons voor het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van leuke huizen en ontwikkelingen bij Dionne makelaars. We delen regelmatig over ons werk en aanbod!

  • Ik heb interesse in deze woning.

    Leuk dat je geïnteresseerd bent in deze woning! Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WhatsApp